fothälsodagen

Nationella fothälsodagen!

Idag är det nationella fothälsodagen och för att fira bjuder jag på fotträning. Idag kan du ladda hem träningsvideon och pdf:en ”Starkare, friskare fötter” gratis från min hemsida.

Använd rabattkoden ”fothälsodagen”

Känner du någon som skulle behöva det här? Tipsa gärna dem!

Dina fötters hälsa påverkar hela din kropp.
Dina fötter är din kontakt med marken oavsett om du står, går eller springer.
Fötterna är det första som träffar marken när du går eller springer, fötternas hälsa och funktion är oerhört viktig för resten av din kropps hälsa och funktion. Varje gång du tar ett steg, rör sig stöten  från din fot vidare till ankeln upp till knäet, genom höfterna och ryggraden. Hur din fot träffar underlaget påverkar hela din kropp.

Ta hand om dina fötter, ta hand om din kropp. Du föddes barfota och dina fötter ska bära din kropp hela livet.

Kan du se dina fötter?
Kan du nå dina fötter?
Kan du titta under dina fötter?

Ta sulorna ur dina skor och stå på dem, får dina tår plats?  Många misshandlar sina fötter, sätter på sig skor där inte alla tår egentligen får plats. Lilltån får minsann maka på sig. Foten blir allt mer skoformad. Cirkulationen i foten blir lidande. Du blir kanske kall om fötterna. Det är obehagligt, men än värre är att cellerna inte får optimalt med syre och slaggprodukter inte transporteras bort i den takt det var meningen.

fothälsodagen

fothälsodagen

 

 

 

 

 

Att förbättra fothälsan kan vara så enkelt som att ta på sig ett par skor med tillräckligt mycket plats för ALLA tår. Välj helst ett par som har så liten höjdskillnad mellan tå och häl som möjligt. Gå barfota när du kan. Ge dig själv fotmassage, eller be någon annan göra det.

fothälsodagen

Fira Nationella fotdagen med mig: ladda hem träningsvideon och gör övningarna. Den 5 maj kan du använda rabattkoden ”fothälsodagen” – så får du videon gratis! Skriv gärna något om du gillade det, skriv här, på Facebook (Rörelseenergi), eller i ett mail till mig: rorelseenergi@gmail.com, eller till en vän som du vet skulle bli glad. Eller ring din vän. Eller träffas och gå ut och gå. I skogen. Barfota. Med ballonger – det är ju ändå Fothälsodagen!!

Visste du att:

  •  25% av alla dina ben och muskler finns i dina fötter – från ankeln och ner!  26 ben, 33 leder och mer än 100 muskler, senor och ligament i varje fot.
  • Många skor förhindrar nästan all rörlighet i din fot – foten blir stel och svag av att du använder dina skor.
  • De flesta av våra vanliga fotproblem uppkommer på grund av våra vanor
  • Dina fötters hälsa påverkar resten av din kropp
  • Problem med fötterna riskerar att bli problem med knän och höfter, förmågan att gå utan besvär och till slut förmågan att kunna ta hand om dig själv när du blir äldre
  • Fötterna används i nästan våra aktiviteter (när vi inte sitter ned) – om vi vill fortsätta vara aktiva och friska och må bra behöver vi ta hand om våra fötter.
  • Hur dina fötter ser ut och känns just nu ger en bild av allt du har gjort hittills. Våra kroppar är dynamiska och anpassar sig till de krafter vi lägger på dem, om vi förändrar dessa krafter förändras våra kroppar för att anpassa sig till våra nya vanor.

Nationella fothälsodagen!

Fothälsodagen! Present till dig!