Nyårslöften

Nu är det, för många, tid för nya vanor, nu ska allt bli annorlunda. Allt jag inte gjort hittills ska jag göra nu! I januari är det fullt på gymmen. I januari är viljan större än motståndet.

Även jag känner en förväntan på det nya året, nyfikenhet och förhoppningar. Jag har drömmar och mål som jag vill uppfylla – men för många av mina drömmar behöver jag en fungerande kropp, en kropp jag kan lita på.

Jag gillar min kropp och jag är tacksam för att den fungerar så bra som den gör, att jag egentligen inte har ont någonstans. Jag vill att den ska fortsätta fungera. Jag vill behålla min rörlighet och min styrka. Jag vill fortsätta känna glädjen i att anta nya utmaningar, lära mig nya saker och våga använda min kropp utan smärta.

Det finns saker jag inte vågar, inte kan göra just nu. Jag kan inte springa eller hoppa studsmatta om jag inte kissat först, jag vågar inte bära min son någon längre sträcka med höger arm just nu och varje morgon den senaste tiden har jag vaknat med en stelhet i nacken. Jag vet varför – och jag vet vad jag ska göra för att komma tillrätta med mina bekymmer, det tar tid och det är ok.

2016-01-04

 Jag vill att vardagen naturligt ska innehålla rörelse och rörelse ska ge ska glädje och njutning.

När jag tränar är jag noga med tekniken – jag arbetar med att lära in goda rörelsemönster för att skona leder och bli stark och rörlig på rätt sätt – i muskler och leder som är “tänkta” att ta belastningen. När jag leker släpper jag alla krav och låter glädjen och nyfikenheten styra.

Restorative Exercise – handlar om hur kroppen fungerar, inte om hur den ser ut.

  • Det handlar inte om att straffa, piska, plåga sig själv.
  • Det handlar inte om att spränga gränser och att bli bäst.
  • Det handlar om att må bra, fungera, komma tillrätta med problem som vi fått när vi inte lyssnat på våra kroppars signaler, när vi omedvetet skadat våra kroppar med våra onaturliga vanor.

Restorative Exercise kan vara ett komplement till annan träning, det kan vara ett komplement till vardagen. Lär dig hantera din kropp så att vardagens rörelser blir skonsamma och uppbyggande, inte slitsamma. På så sätt kommer du kunna förvänta dig mer av din kropp på träningen, den kommer hålla längre och för större påfrestningar.

Respektera din kropp så som den ser ut och fungerar. Arbeta med din kropp, slåss inte med den. Visa den snällt vad du vill att den ska kunna göra och ha tålamod.

Vill du träna med mig? Kom så återupptäcker vi vår rörlighet och styrka tillsammans!

Nyårslöften

Nyårlöften