Jag och Katy Bowman september 2014

Träningen går ut på att förbättra sin hållning och rörelseförmåga genom stretch- och styrkeövningar. Jag visar dig hur din hållning påverkar hur du mår och hur du kan påverka din hälsa genom att göra små (ibland större) förändringar i ditt sätt att hålla/använda din kropp i vardagen.

Restorative Exercise™ är bra för alla, oavsett om du är yngre eller äldre, vältränad eller otränad, har ont eller bara vill undvika problem i framtiden.

Några specifika problemområden där RE kan hjälpa eller förebygga är:

-muskel och ledvärk ( knän, höfter, rygg, axlar, nacke …)
-benskörhet (osteoporos)
-artros
-hyperkyfos
-högt blodtryck
-låg metabolism
-matsmältningsproblem
-psoasproblem
-bäckenbottenproblem, t.ex. mensvärk, inkontinens och prolaps

Restorative Exercise™ är ett program som utformats av biomekanikern Katy Bowman. Det består av en rad övningar som syftar till att du ska kunna röra dig, sitta och stå med optimal hållning och på så sätt få bättre hälsa.  Med optimal hållning ökar cirkulationen av blod och lymfa i hela kroppen och det är viktigt för hälsan. Bra hållning gör också att dina leder skonas, din bentäthet ökar och eventuell smärta minskar. Kroppen anpassar sig till det du gör mest, om du spenderar  det mesta av tiden i bra hållning så kommer musklerna gå tillbaka till sin optimala längd och styrka.

Allt vi gör påverkar kroppen på något sätt. Genom att sitta mycket eller att stå med dålig hållning belastas kroppen på ett sätt som inte bidrar till hälsa. Våra muskler är många gånger för strama och vi använder våra kroppar på onaturliga sätt. Genom att bli medveten om dessa vanor och försöka förändra dem kan man förbättra sin hälsa.

Jag blev certifierad Restorative Exercis Specialist™ hösten 2014 och jag kan hjälpa dig med din hållning och visa dig

var du är,
vart du kan komma och
hur du kan ta dig dit

Share