Många företag lägger mycket pengar på friskvård, man vill så klart att personalen ska må bra. Att köpa in höj- och sänkbara skrivbord har blivit väldigt vanligt. Tyvärr räcker det inte med att bara ha ett sådant skrivbord, det måste användas också!

Efter många års sittande arbete har musklerna i kroppen anpassat sig, blivit förkortade och försvagade. Att då börja stå är bra, men kan om man inte är försiktig, leda till nya problem. Att träna sin hållning, sin styrka och sin rörlighet kan vara nyckeln till att göra övergången till mer stående arbete så smidig och skonsam som möjligt.

 

”Bättre hållning i sittande och stående” – ca 60min. En kortare workshop där vi arbetar med hållning i sittande och stående. Oavsett om vi sitter eller står är en god hållning viktigt för vår hälsa och vårt välmående. Hållningsträning har man nytta av under hela arbetsdagen, hela livet. Många börjar använda höj- och sänkbara skrivbord för att få fler möjliga arbetsställningar. Efter många års sittande har våra muskler dock blivit förkortade och försvagade och man riskerar tyvärr nya problem om man bara reser dig upp ur kontorsstolen utan att tänka på sin hållning.

”Sitt inte bara där” – minst 90min. En längre workshop för den som vill komma tillrätta med de problem som alltför mycket stillasittande arbete ger. Man börjar nu förstå att man inte kan träna bort effekterna av ett stillasittande eller stillastående arbete med några timmars träning i veckan. Istället skulle vi behöva röra oss mycket mer under arbetsdagen.

En längre workshop med hållningsträning, styrke- och stretchövningar, och diskussion kring hur ni kan bli friskare på er arbetsplats.

Företagsmassage – om ni är minst fyra personer som är intresserade av massagebehandling kan jag komma till er arbetsplats om den ligger inom rimligt avstånd.

Träning på arbetsplatsen – Jag kommer och håller enstaka eller regelbundna träningspass på er arbetsplats. Vi tränar styrke- och rörlighetsövningar för bättre hållning. Träningen är lugn och man behöver inte duscha efteråt.

 

Kontakta mig för offert, mer information och bokning!

Share