Workshop

23/10 CORE – bättre hållning, starkare kropp

En bättre hållning och starkare kropp kan börja här!
Om du är stel i axlar, bröstrygg och höfter kan det inverka på din möjlighet att använda core-musklerna fullt ut i vardagen. Med en bättre hållning kan vardagen ge dig mer styrka.
Från den här workshopen går du med en förståelse för hur det hänger ihop och med rörelser som du kan använda för att öka rörligheten i axlar, rygg och höfter och styrkan i bålen.

Workshopens innehåll:
-Grundläggande anatomi
-Hälsosam hållning – hur hittar jag den?
-Övningar för att stärka, stabilisera och stretcha dina axlar, höfter och din core
-Självmassage för att lösa upp spänningar

Fokus ligger på medvetenhet, teknik och hållning så att du själv ska lära känna din kropp bättre och kunna fortsätta träna hemma för att hitta din naturliga rörlighet och styrka.

Var: Doktor Bex Gata 4, Yoga GBGs lokal
När: 23 oktober kl 14-17
Kostnad: 400 kr fram till 13 oktober därefter 500kr.
Mer information och anmälan:
maila: rorelseenergi@gmail.com

 

——————————————————————————————————–

Anmäl dig genom att maila: rorelseenergi@gmail.com, eller ringa 0733-199100

Under hösten 2015 höll jag ett antal workshops.

Workshopen var jättebra och berörde stora delar av kroppen, dessutom väldigt givande när man är en liten grupp och alla kan få hjälp.” – Deltagare, nov 2015

Exempel på workshops:

Starkare, friskare fötter – för dig som vill ha varmare fötter inför vintern, eller rörligare fötter inför sommarens barfotapromenader, eller helt enkelt vill komma tillrätta med problem som hälsporre, hallux valgus och hammartår. Dina fötters hälsa påverkar resten av din kropp. Våra vanor och våra stabila skor försvagar våra fötter och försämrar vår gångteknik. Lär dig rörlighets- och styrkeövningar för att stärka dina fötter och förbättra din gångteknik.

—————————————————————————————————-

Dina Magmuskler och Din mer eller mindre hemliga hemlighet KUTRYGGEN – Nästan alla har en och gömmer den väl – KUTRYGGEN! Dina magmusklers funktion påverkas av din hemliga kutrygg. Lär dig hur och vad du kan göra för att få en rakare rygg och en starkare magen.

————————————————————————————————-

Sitt inte bara där! – rörelse på kontoret och i vardagen– För dig som vill må bra och röra dig mer trots att du måste arbeta. Vi arbetar med din hållning i sittande och stående, vi provar olika sätt att sitta, vi tittar på olika sätt att förändra din arbetsplats så att du kan få in mer rörelse i ditt arbete och vi arbetar med olika rörelser som kan kompensera för de repetitiva rörelsemönster som vi ofta använder i ett stillasittande arbete idag.

——————————————————————————————————-

Knäböj/squat – förberedande övningar – för dig som är nyfiken på djupa knäböj och vill börja utforska rörelsen på ett säkert sätt, på din nivå. För att göra den knäböj jag lär ut behöver vi mycket rörlighet i bland annat anklar, knän och höfter och mycket styrka i musklerna i rumpan.  Om du använt skor och suttit ner mycket kan du troligen inte göra en full knäböj utan att få problem. Vi gör övningar som du kan använda för att förbereda kroppen på att göra ett knäböj, övningar som är viktigare än själva knäböjen. Hur mycket rörlighet och styrka behöver vi för att göra en knäböj och hur gör vi för att kompensera för att vi inte har varken eller?  Jag vill att alla ska hitta sina begränsningar och arbeta med dem.

——————————————————————————————————–

BättreBäckenBotten – för dig som vill ge din botten en chans att göra sitt jobb – hålla dina organ uppe och ditt kiss inne.

Gångteknik – Hur du går påverkar hur du mår. Lär dig gå effektivare, använda mer muskelkraft och skona dina leder.

AxlarAxlarAxlar

Har du några önskemål på teman? Hör av dig!

 

workshop
Starkare, friskare fötter. Barfotadagen augusti -15

Workshop

2 thoughts on “Workshop

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Share